SMITH RESIDENCE

West Seattle, Washington - Addition + Deck

Smith Addition & Deck mid-century modern home with open great room and curved deck - Pelletier + Schaar
Smith Addition & Deck view of mountains and water at dusk - Pelletier + Schaar

The Smith's home has great views of the Sound and mountains, but had little outdoor living space to enjoy it from. Plus, their living area was cramped, inspite of the many windows.

Smith Addition & Deck cantilevered curved deck supported by gluelam beams and braces - Pelletier + Schaar

The existing small covered deck was enclosed and turned into a new dining area, enlarging the living space. A new large deck was added to increase outdoor living area. The deck is is shaped like a leaf, creating a graceful form with thoughtful detailing. Nana doors connect the interior and exterior and complete the transformation into an open light-filled indoor/outdoor space capturing the water and mountain views.

Smith Addition & Deck custom steel cable rail detailing - Pelletier + Schaar
Smith Addition + Deck, new cedar inter-weaved rain screen leading to front door - Pelletier + Schaar
Smith Addition & Deck mid-century modern deck and glass great room glow at dusk - Pelletier + Schaar
Smith Addition & Deck dining room's Nana doors open to deck and views - Pelletier + Schaar
DETAILS...

SQUARE FOOTAGE:

CONTRACTOR:

AWARDS + PUBLICATIONS:

2,500 s.f.

PEAK BUILDERS

2015 REMODELING DESIGN AWARDS, READER'S CHOICE

2016 NADRA Deck Competition, 2nd Place Manufacturer's Category